HABERLER

Kazan Yangın Tüpü

Kazan Yangın Tüpü

Yangın sırasında en işinize yarayacak olan güvenlik aracı olan yangın tüpleri, uzun süre kullanılmadığı için bakımları ve kontrolleri yapılması gereken bir güvenlik aracıdır. Uzun yıllar kullanmasanız bile, yangın gibi bir felaketle karşılaşmayacağınızı bilemeyeceğiniz için mutlaka bu tüplerin bakımını yaptırmalısınız. Can kaybına kadar varan sonuçları olan yangınlar iş yerlerimizde, evlerimizde, araçlarda ve sayabileceğimiz pek çok alanda çıkabilir. Bu nedenle kazan yangın tüpü aldıktan sonra kontrollerine ve bakımlarına da dikkat etmelisiniz. Düzenli olarak bakımlarını yaptırdığınız zaman yangına karşı en önemli önleminizi almış sayılacaksınız.

Yangın Tüpleri Nasıl Kontrol Edilmelidir?

Yangın tüplerinin nasıl ve ne zaman kontrol edileceği biraz da nasıl bir tüpe sahip olduğunuz ve içeriğindeki etmenlerle ilgilidir. Çünkü içerdiği kimyasallara ve boyutlarına göre tüpler birbirinden farklı olabilmektedir. Yerine koyduğunuz bir yangın tüpünü periyodik aralıklarla 30 günde bir kontrol etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Yerleştirilmiş olan işaretçi levhalara oldukça dikkat etmeli ve bu levhaların sizi doğru yönlendirdiğine de emin olmalısınız.

Yangın tüpünün yakınlarında nasıl kullanılacağını anlatan talimatların olmasına da bakmalısınız. Her ne kadar bununla ilgili verilen eğitimler yaygınlaşmış olsa da, hiç bilmeyen birinin bile yangın esnasında nasıl kullacağını anlaması önem taşır. Basınç okuma düzeneğinin de çalışıp çalışmadığını kontrol etmenizde fayda olacaktır. Ayrıca tüm göstergelerin hasarsız çalışıyor olması da son derece mühimdir. Kazan yangın tüpükontrollerini denetimlere uyarak yaparsanız risk faktörünü azaltmış olursunuz.

Yangın Tüpü Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dönem dönem bakıma ihtiyaç duyan yangın söndürme tüpleri sadece kontrol etmeyle düzgün çalışmaz. Özellikle 6 ay sonrasında bu söndürme tüplerinin içlerinin boşaltılması ve yeniden doldurulması şart olmaktadır. Bakım esnasında kesinlikle yapılması gereken bazı hususlara da dikkat etmek gereklidir. Örneğin güvenlik cihazı mutlaka yenilenmelidir. Hidrostatik basıncın da 10 senede bir yenilenmesi gerektiğini unutmamanız gereklidir. Tüm bunları kazan yangın tüpüiçin yaparken bakımı yapılmamış tüplerin yeterince kimyasal salgılamayacağını ve bunun yangın söndürmede başarısız sonuç vereceğini unutmamalısınız. Tehlike anında olumlu bir müdahale için söndürücülerin bakımlarının yapılması şarttır.