Mamak Yangın Tüpü
Herhangi bir alanda sebebi belirli ya da belirsiz bir şekilde çıkan, yanıcı maddelerin yol açtığı yangınlar, insanların can kaybı yaşamasına kadar varacak tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Bu nedenle felaketi önlemek adına yapılması gereken mümkün olan tüm güvenlik önlemlerini almak ve daha güvenli bir yaşam biçimi benimsemek oluyor. Yakıcı bir madde ile oksiyenin birleşmesi sonucunda ortaya çıktığını söyleyebileceğimiz yangın, kısa sürede müdahale edilmezse büyüyüp yayılabiliyor. Bu nedenle Mamak yangın tüpü gibi güvenlik önlemleri alarak daha güvenli bir şekilde hayatınızı devam ettirebileceğinizi söyleyebiliriz.
Yangın Tüpüyle Nasıl Müdahale Edilir?
Yangın tüpünün olası bir yangında, ilk müdahale aracı olduğunu söyleyebiliriz. Zaten bu nedenle yangın tüpü, yangının büyüyüp genişlemesini önlemek açısından son derece önemli olmaktadır. Can ve mal kayıplarını engellemek, hayat kurtarmak ve dahası için mutlaka yangın tüpüyle nasıl müdahale edeceğinizi öğrenmeniz gereklidir.
Bu tüplerin bazı çeşitleri olduğundan bahsedebiliriz. Bunlar genelde içeriğindeki maddelere göre ayrılır. Karbondioksit, su, kimyasal toz gibi maddelere sahip olan yangın tüpleri vardır. Nasıl bir yangında hangi çeşit yangın söndürücü tüpünü kullanacağınızı öğrenmeniz önemlidir. Ayrıca kullanacak kişinin Mamak yangın tüpühakkında bilgi sahibi olması da esastır. Genelde okullar artık bu konu hakkında eğitimler vermeye başlamış ve bazı iş yerleri de çalışanlarına iş güvenliği kapsamında yangın tüplerinin nasıl kullanılacağını göstermiştir. Bu nedenle gerekli eğitimin hayat kurtarmak için önemli olduğunu bilmeniz gerekir.
Yangın Tüplerinin Bakımı Önemli midir?
Yangın olana kadar yaşadığınız yerin yakın bir alanında hazır bekleyen yangın tüplerinin bakımı çok önemlidir. Çünkü uzun süre kullanılmaya gerek duymayacağınız bu tüpler basıncını kaybetmiş olursa tetik valfını çekseniz dahi içerisindeki kimyasalı püskürtmeyebilir ve çalışmayabilir. Bu nedenle yapmanız gereken ortalama 30 günde bir yangın tüpüne bakım yapmaktır. Mamak yangın tüpübakımlarında basıncını mutlaka kontrol etmeli, yangın tüpü boşaltılarak tekrar eskisi gibi doldurulmalı ve yerine öyle koyulmalıdır. Böylece olası bir yangın durumunda çalışmayan bir yangın tüpüyle karşılaşma ihtimalinizi de ortadan kaldırmış olacak ve can güvenliğinizi sağlayacaksınız.