HABERLER

Yangın Tüpü Montajı

Yangın Tüpü Montajı

Yangın tüpleri yangına müdahale etmede seyyar olarak kullanılan araçlardır. İşletmelerde ve kuruluşlarda muhakkak bulunması gerekir. Özellikleri ve yerleşimi konusunda yönetmelikte gerekli bilgiler yer almaktadır.

Yangın tüpleri taşıması kolay ve kullanımı da yine kolay olan söndürme araçlarıdır. Bu nedenle kendisi küçük ama işlevi de büyüktür. Çünkü olası yangın durumlarında henüz başlangıç safhasında yangına müdahale edildiğinde büyümesi engellenebilir. Herkesin kullanabileceği özellikte ve büyüklüktedir. Ama yine de kendi içinde kullanım kuralları bulunmaktadır. Yangın tüpü montajı yaptırırken firmadan bu konuda yardım almayı ihmal etmemelisiniz. Yapılan müdahalede başarılı olabilmek için muhakkak nasıl kullanıldığını önceden öğrenmiş ve deneyimlemiş olmanız gerekir.

Yangın Tüpü Montajı

Yangın söndürme cihazları ortama yerleştirirken ilk düşünülen kolay ulaşım olmasıdır. Yangın tüpleri kolay ulaşılabilecek bir yerde olursa panik durumlarına yol açmadan en kolay ve en çabuk şekilde ele alınabilir. Bu konu yönetmeliklerde geçmektedir. Bu nedenle yangın tüpü montajı yapacak kişi ya da kişilerin ilk dikkat edeceği konu tüplere kolay ulaşılması olmalıdır.

Yönetmelikte geçen diğer madde de tüpün duvara asılması için kullanılan halkanın duvardan alınmasının kolay olmasıdır. Tüpler yerleştirilirken ağırlıklar da dikkate alınmalıdır. Tüpün ağırlığı 4 ile 12 kg arasında ise yerden yükseklik 90 cm.ye kadar olmalıdır. Bu sınırı aşmamalıdır.

Yangın tüpü montajı sırasında tüpler neden yüksekte tutuluyor? Aslında tüplerin yükseğe monte edilmesinin nedeni tamamen onların kolay görünmesini sağlamaktır. Yani aşağıda ve zemin üzerinde bırakılırsa üzerine bir cisim atıldığında görünmeyebilir. Bu durumda da olası bir yangın sırasında büyük zararlara sebep olabilir.

Yangın Söndürme Cihazlarının Uzaklığı

Yangın söndürme cihazları yerleşilen ortama yakın bir konumda olmalıdır. Bu konuda verilen rakam ise 25 m olarak bilinmektedir. bunun nedeni yangına anında müdahale ederek yayılmasını ve büyük zararlara yol açmasını önlemektir. Çünkü yangın ilk çıktığında yangın söndürme cihazları ile müdahale edilirse 3 dk içinde sonlanacağı ve önleneceği biliniyor. Bu nedenle cihazların yakınlığına dikkat edilmelidir.

Yangın tüpleri yakın bir konumda olsun derken elektrik kontağına yakın yerlerde olmamalıdır. Daha doğrusu yangının çıkma ihtimali olan yerden ayrı tutulmalıdır. Çünkü olası yangın durumunda tüpler yangının içinde kalabilmektedir. Yangın tüpü montajı yaptırırken mesafeye dikkat edilmelidir.